Den 5 – 7 september kommer ett böneteam från Tanzania till Sjöhamra gård för att be för Sverige inför valet. Böneteamet, som består av 37 landsmän, har varit med under den Nationella bönekonferensen i Ralingsås den 23-26 augusti. Nu kommer de till Åkersberga för att under en vecka be för vårt land. Det kommer att hållas öppna bönemöten onsdag, torsdag och fredag kl 18.00.

De afrikanska gästerna uppger att de har en skuld till Sverige som gett dem evangelium om det faktum att svensk mission gjort stora insatser i Tanzanias historia. Nu vill de uppmuntra Sveriges kristna att påverka landet och vända en negativ utveckling. I Tanzania och kringliggande länder har man under flera år arrangerat årliga böne- och fastekonferenser som kan pågå upp till 40 dagar. Resultatet kan man se både i församlingar och i landet säger David Batansi, teamets talesman, i en intervju i Världen Idag (180827).