Mission i Olongapo FILIPPINERNA

FRÅN ETT LIV PÅ GATAN  – TILL EN NY FRAMTID

I Olongapo, 12 mil norr om Manila, stödjer vi ett rehabiliteringsarbete bland före detta prostituerade unga kvinnor och deras barn. Kvinnorna får grundläggande utbildning och yrkesträning och genomgår en lärjungaskola. Barnen får gå i förskola/skola, får näringsriktig mat och vitaminer samt vård och medicinsk hjälp.
Vår samarbetspartner är YWAM (UMU) genom den norska organisationen Filipino Friends in Norway.

Gruppsponsring

Vi stödjer centret i Olongapo genom gruppsponsring. Du kan bli sponsor genom att maila oss på [email protected] eller ringa 08-58884000. Som gruppsponsor ger du valfri summa regelbundet varje månad. Vi är i behov av många nya sponsorer!

Det finns plats för 15 unga kvinnor i rehabiliteringsprogrammet som är 2-årigt. De kommer till centret via uppsökande verksamhet och kontakter med myndigheter. En socialarbetare handhar myndighetskontakter och arbetar med individuella rehabiliteringsplaner för kvinnorna. Personalen på centret tar hand om barnen medan deras mammor går på bibelskola eller college och i praktisk utbildning och träning s k Livelihood-projekt. Barnen kan växa upp i en kärleksfull atmosfär och få en bra start i livet. Allt stöd de kan få är värdefullt!

Helande och förvandling genom Jesu kärlek

Arken besöker centret i Olongapo regelbundet för att förmedla bibelundervisning, själavård och förbön till kvinnorna och barnen. Personalen har också deltagit i pastor Linda Berglings helandekonferenser och seminarier i Filippinerna. De flesta unga kvinnorna hamnar i sexhandel och prostitution pga fattigdom och önskan att kunna försörja sin familj. Många av kvinnorna har tagit emot befrielse och helande från traumatiska upplevelser och har kunnat lämna det gamla bakom sig, fått en yrkesutbildning och kan idag försörja sig och sina barn/sin familj. HÄR kan du se en film från arbetet, och den oerhörda betydelse Jesus och hans kärlek har i deras liv.

Rehabiliteringscentret i Olongapo

Uppsökande verksamhet

Medarbetare på centret i Olongapo når kvinnorna genom att gå till barerna, prata med dem, berätta om Jesu kärlek och att det finns en väg ut i frihet. De ger dem adress och kontaktuppgifter till centret så att de vet att de är välkomna när som helst när de behöver hjälp.

Utbildning, bibelundervisning, förbön och personligt stöd
Många av de unga kvinnorna har hoppat av sin skolgång tidigt och missat många grundläggande kunskaper. Nu får de möjlighet och stöd att komma ikapp och därefter studera vidare till något praktiskt yrke eller på college. De genomgår en lärjungskola efter att de tagit emot Jesus som sin frälsare. Genom själavård, samtal och förbön får de hjälp att bearbeta och bli fria det förflutna och lära sig att ta nya steg med tron på Jesus som utgångspunkt.

Livelihood-projekt

På centret tillverkar de handgjort papper som sedan används vid tillverkning av gratulationskort. Motiven och texterna utformar kvinnorna efter egna idéer. Korten säljs vidare till bokhandlar och på beställning. Vi säljer även korten i Arkens second-hand shop. Intäkterna är en hjälp i deras försörjning.

Nytt center i Angeles 2022

Vi hyr ett hus och har inrett ett center: ”Arken & Tamar Ministry”, för att nå unga kvinnor på gatorna med evangeliet, kunna ta emot dem, ge dem undervisning, be för dem och stödja dem in i en ny framtid. Detta är en utveckling av arbetet i Olongapo som vi startade redan på 90-talet. Gud vill förvandla dessa flickors liv och ge dem en ny framtid, och du kan vara med och göra det möjligt!
HÄR kan du se en kort film från centret när det inreddes sommaren 2022.

Aktuella behov:  3000 kr/månad för hyra av lokal för det nya centret i Angeles

Var med och förändra!

Stöd vårt arbete i Olongapo och Angeles på Filippinerna! Du kan ge en engångsgåva eller regelbundet varje månad. Fyll i belopp, vart du vill att din gåva ska gå, samt välj engångsgåva eller återkommande/månatlig gåva.
Om du ger med Nordea VISA-kort behöver du öppna kortet på internetbanken för alla internetköp först, innan du kan ge via detta formulär.

ÖVRIGA SÄTT ATT GE från Sverige:
Swish nummer 1230 337 782
Bankgiro 549 – 7714

Gåvor från Norge: Handelsbanken 9046.12.44180
Gåvor från Finland: Handelsbanken Fi 81 3131 3001 1336 77

Tack för din generositet!

Vi önskar dig Guds välsignelse.

ARKEN MISSION