HUMANITÄRHJÄLP
till flyktinglägret Dabat i nordvästra Etiopien

Vi samlar in medel för att ge mat, kläder, rent vatten och hälsovård till eritreanska flyktingbarn

Hjälp till eritreanska barn i flyktinglägret Dabat
Mer är 300000 flyktingar från Eritrea befinner sig i eller i närheten av Tigray-provinsen i norra Etiopien. De flydde från Eritrea för att få ett tillfälligt skydd innan inbördeskriget i Etiopien bröt ut våren 2021. Här hamnade de i ett område som sedan dess är omringat av krig. Många har blivit dödade eller utsatta för allvarligt fysiskt, sexuellt eller emotionellt våld. Flyktinglägret Dabat ligger nära staden Gonder och byggdes av UNHCR för eritreanska flyktingar och här befinner sig idag ca 35 000 personer under mycket svåra förhållanden. Det råder brist på mat, dricksvatten och mediciner.

Genom medarbetare på Arken, som själv ursprungligen kommer från Eritrea, har vi möjlighet att förmedla humanitär hjälp främst till föräldralösa barn i flyktinglägret Dabat. Vi har kontakt med en kristen organisation på plats, ledd av pastorer från flera olika församlingar, som arbetar för att hjälpa flyktingarna och främst barnen med det allra nödvändigaste såsom mat, rent vatten, kläder och hälsovård, på sikt även skolutbildning till barnen.

Var med och rädda liv – Ge en gåva
Genom Arkens mission förmedlades en gåva till de mest behövande i flyktinglägret Dabat under en resa i augusti 2022.
Vi vill fortsätta ge vårt stöd till dem som lider under dessa svåra förhållanden. Du kan vara med och rädda liv!

Ge en engångsgåva eller regelbundet varje månad. Information kommer att finnas på Arkens mission facebook, och vill du veta mer är du välkommen att kontakta missionsavdelningen på telefon 08 588 84020 eller E-post [email protected].
Stort och varmt tack för ditt stöd!

En humanitär katastrof i norra Etiopien
Sedan några år tillbaka har krisen i Tigray-provinsen i norra Etiopien pågått och accelererat bortom allt förnuft. Vittnen talar om massakrer, svält, grymma övergrepp och belägring. En mänsklig katastrof pågår, med outhärdliga konsekvenser för civilbefolkningen. Grundorsaken är den väpnade konflikt som har slitit sönder Tigray-provinsen i norra delarna av Etiopien sedan november 2020. Troligen står tusentals människor inför en svältkatastrof, men det är svårt att få fram säkra uppgifter på grund av de kaosartade förhållandena. Svält och våld mot kvinnor används obarmhärtigt som vapen.

Var med och förändra!

Var med och rädda liv!
Föräldralösa barn i flyktinglägren behöver akut hjälp med det allra nödvändigaste – mat, rent vatten och hälsovård.

Om du ger med Nordea VISA-kort behöver du öppna kortet på internetbanken för alla internetköp först, innan du kan ge via detta formulär.

ÖVRIGA SÄTT ATT GE från Sverige:
Swish nummer 1230 337 782
Bankgiro 549 – 7714

Gåvor från Norge: Handelsbanken 9046.12.44180
Gåvor från Finland: Handelsbanken Fi 81 3131 3001 1336 77

Tack för din generositet!

Vi önskar dig Guds välsignelse.

ARKEN MISSION