Retreat i Israel februari 2020

Sista helgen i februari var pastor Linda Bergling inbjuden att undervisa på en församlingsretreat i Haifa. Det var en församling från Rishon LeZion som varje år brukar samlas på Beit Yedidia (House of God´s friends) till gemenskap, lovsång och undervisning. Fredagen började med en gemensam middag och därefter hade barnen egen samling medan de vuxna fick undervisning. Pastor Linda talade utifrån Jesus som vår förebild och vårt exempel i helandetjänsten, om försoningens verklighet och Andens gåvor. På lördagen fortsatte undervisningen om förlåtelse, befrielse, helande och upprättelse. Pastor Linda och teamet betjänade deltagarna med handpåläggning och förbön. Det var flera som vittnade om hur Gud befriade dem från traumatiska minnen, hjälpte dem att förlåta personer som skadat dem och hur den helige Ande visade dem en ny väg framåt i livet. Församlingen vill starta ett minihelandecenter så vi kommer säkert att åka tillbaka och träna ett team av förebedjare.

Israelresa december 2019

Besök i Arkens vänförsamlingar

Resan var intensiv, många nya relationer byggdes och vi fick uppleva ett verkligt andligt genombrott när det gäller helandetjänsten.

De första två dagarna undervisade pastor Linda Bergling i Kfar Saba, i ett seminarium som vi kallade ”Låt inte det förflutna stjäla din framtid”. Det var en mycket Jesus-centrerad undervisning om förlåtelse, befrielse, helande och nytt liv. Den var riktad både till dem som själva var i behov av helande och till dem som tjänar som förebedjare och ville ha redskap att utveckla sin bönetjänst. Församlingen tog emot undervisningen med vidöppna hjärtan, de hade under ett par veckors tid fastat och bett för genombrott i de människors liv som sökt helande genom deras egen förbönstjänst. Undervisningspassen varvades med betjäning i förbön. Pastor Linda fick många kunskapens ord och djupa själens helanden ägde rum. Så här vittnade några deltagare:
– Jag kom första kvällen men hade underskattat betydelsen av den här undervisningen. Efter den kvällen bestämde jag mig för att ta ledigt från jobbet för att kunna vara med hela dagen idag. Gud håller på att föra in vår församling i en ny dimension vad gäller helande!
– Jag fick uppleva så mycket kärlek och glädje från Gud de här dagarna. Efter första kvällen förberedde jag mig och inbjöd Yeshua att befria mig från mörker som funnits i mitt inre sen barndomen, jag hade inget liv, jag kände mig förbannad och förkastad. Jag blev fri från smärtan och fri från min falska identitet, den lilla flickan fick gråta ut sin smärta. Jag blev befriad och nu känns hela min kropp lättare!
– Jag hade svåra minnen från min barndom, fruktan, depression och svåra saker i släkten som påverkat mig. Jag har bett att den helige Ande skulle fylla mig och nu fick han gå djupare och löste mig från sår och från en ande av sorg och ensamhet. I bönetunneln fyllde Gud mig med sin kärlek.

I Sderot predikade pastor Linda i ett riktigt festmöte. Vi besökte församlingen för ett år sen och då hade de just tagit emot nycklarna till sin nya lokal, en industribyggnad med stort renoveringsbehov. När dörrarna öppnades den här gången klev vi in i ett mirakel. En ljus och öppen möteslokal, cafeteria, rum för barnarbetet och ett nymålat stort skyddsrum. Det bästa av allt – det sjöd av liv. Unga familjer med småbarn, äldre, medelålders alla var inbegripna i livliga samtal. Det var som om församlingen hade fördubblats och förnyats. Linda gav dem ett mycket uppmuntrande budskap om Guds stora planer att välsigna denna plats. Hon fick också överlämna en gåva från Arkens sponsorer i Sverige och Finland för det fortsatta renoveringsarbetet. Deras hjälparbete har vuxit enormt och nu finns det även en stor lagerlokal för de förnödenheter som de delar ut till behövande. Underbart att Gud kan ge så mycket ljus och glädje på en plats som varit och är hårt drabbad av misilangrepp från Gaza. Vi tackar Gud för att han vill hela alla dem som blivit traumatiserade av ständiga larm. Vi vet att han vill hela och upprätta dem och genom den här församlingen kommer många att få ta emot hans frälsning, helande och kärlek. Pastor Linda blev presenterad för en rysk- och en spansktalande pastor som gärna vill ha besök av Arken nästa gång vi kommer till Israel.

Beer Sheva – Vi besökte vår samarbetspartner som samlat sina ledare till ett eftermiddagsmöte. Pastor Linda uppmuntrade dem genom undervisning om att stå fast i prövningar och ha ett levande hopp. Det var ett budskap som de tog emot med glädje. Pastor Linda och teamet betjänade pastorsparet och alla som ville i förbön och Gud rörde vid många som hade behov av helande både till kropp och själ.

Ashkelon – Här hade Linda åter möjlighet att undervisa på deras kvällsbibelskola. Ett trettiotal elever samlas varje vecka och skolan pågår under ett par år. De får mycket träning i evangelisation men den här kvällen fick de ta emot för egen del när Linda undervisade om själens helande och befrielse. Redan under tiden hon undervisade såg man hur den helige Ande började röra vid dem, några satt och grät. Kärleken från Yeshua/Jesus var märkbar och under förbönen var det många som kunde förlåta och släppa sådant som hänt i livet, och ta emot helande för minnen och traumatiska upplevelser.

Arad – Här fick teamet från Arken uppmuntra och styrka församlingen med vittnesbörd och predikan. De är nutidens troshjältar och församlingen har fått en kallelse från Gud att vara en levande porlande vattenkälla i öknen. Alla ville ha förbön och när vi gick därifrån kunde vi se på deras ansikten hur glädjen och hoppet kommit tillbaka.

Konferensen ”Welcome the King of Glory – One New Man” i Nasaret

Deltagare från mer än 25 nationer deltog i konferensen ”Welcome the King of Glory – One New Man” i Nasaret i december 2019. Pastor Linda Bergling och teamet från Arken var med och Linda representerade den svenska ursprungsbefolkningen – samerna. Konferensen är unik i sitt slag eftersom den arrangeras och leds av messianska pastorer och arabiska kristna pastorer i Israel tillsammans. Deltagarna representerade ursprungsbefolkningen från Söderhavsöarna, Amerika, Kanada, Kina och olika länder i Afrika och Europa. De kom för att hylla Yeshua/Jesus tillsammans med de troende i Israel och för att be om väckelse i landet.

Bön om enhet
Första dagen hölls en samling utomhus på berget i Nasaret där arga judar för 2000 år sen försökte störta Jesus nerför branten. Det var en allvarlig stund då messianska pastorer böjde knä och bad Gud om förlåtelse för att Israel inte har tagit emot sin Messias. Under konferensen bad man mycket för enhet bland de troende i Israel. Arabiska pastorer bad om förlåtelse för och vände om från ersättningsteologin. Under konferensen betonade de messianska pastorerna igen och igen att de behöver kyrkan och kyrkan behöver Israel. Vi behöver stå tillsammans, be tillsammans och lovsjunga tillsammans som ”En Ny Människa” (One New Man) som det står om i Efesierbrevet 2:14-15.

Bön för kvinnor i tjänst
Ett genombrott i konferensen var när messianska, arabiska och kristna pastorer välsignade alla kvinnor i konferensen. I Israel är det sällsynt att se kvinnor tjäna Gud. Visst finns det undantag men många kvinnor har hållits tillbaka från sin kallelse att tjäna Gud. Nu kallades alla kvinnor fram och fick förbön, pastorer bad dem om förlåtelse för att de inte fått tala profetiskt eller fullfölja sin kallelse. Denna stund förlöste en stor frihet i konferensen.

Fullsatt workshop om biblisk helandetjänst
Pastor Linda Bergling hade blivit inbjuden att tala en eftermiddag om Jesu fullbordade verk och biblisk helandetjänst. Salen var överfull, ja folk fick till och med sitta och stå utanför. Den helige Andes verkade starkt genom Linda med kunskapens ord och profetiska tilltal speciellt inom området förkastelse. Under betjäningen var det många som fick uppleva befrielse från onda makter och helande till både kropp och själ.

Smörjelsen från den helige Ande öppnar dörrar
Pastor Linda delade också ett mycket uppmuntrande profetiskt ord i en av de stora samlingarna. Att be för sjuka till helande är ett område som inte heller varit helt accepterat i församlingar i Israel. Under många år har nu Linda besökt församlingar i Israel och undervisat om biblisk helandetjänst, med Yeshua/Jesus i centrum som vår förebild, där allt helande är en frukt av hans fullbordade verk på korset. Linda inspirerade pastorer och ledare att öppna upp för den helige Andes smörjelse och betjäna människor med Guds kraft, att ta emot och flöda i alla Andens nådegåvor. Linda talade med skärpa och auktoritet och hennes budskap togs emot med glädje. Det fanns en stor hunger efter mer av den helige Ande.
Låt oss fortsätta be för de messianska församlingarna, för de kristna araberna och om en stor väckelse i Israel!