Israel-resa februari/mars 2023

Gud kallade Arken för 20 år sen att föra den bibliska helandetjänsten till Israel och vi tog hans ord på allvar.
Under många år har vi byggt upp ett kontaktnät av messianska församlingar som vi besökt regelbundet för att undervisa, träna och betjäna människor. I början av mars 2023 var det dags igen, efter tre års uppehåll på grund av pandemin. Under denna resa besökte pastor Linda Bergling med team från Arken bl a församlingar i Ashkelon, Kfar Saba, Tel Aviv, Nasaret, Rishon le Zion och Arad.

De messianska församlingarna bär uppenbarelsen om Yeshus/Jesus
Ett stor TACK till dig som är med och stöttar vårt arbete i Israel genom gåvor och förböner! Under hela resan kände vi oss burna av Gud och vi fick se hur vägen var förberedd. Det är underbart att få se att vårt arbete nu bär frukt. Människor var hungriga efter att få möta Jesus. Han berörde dem starkt både till helande för själen och kroppen. Varje dag hade vi möten där pastor Linda Bergling undervisade om Jesus som läkaren, om den helige Andes smörjelse och nådegåvorna. De messianska församlingarna skall vara källor av friskt vatten när väckelsen kommer över Israel. De messianska församlingarna bär uppenbarelsen om vem Jesus/Yeshua är och ska föra den vidare till de sårade, sargade och behövande. Därför behöver de förbereda sig nu för att kunna ta emot skörden av nyfrälsta. Vi såg längtan hos pastorer att starta egna helandecenter och kunna betjäna människor i den helige Andes smörjelse och kraft.
Vi mötte människor från många olika kulturer och språk bl a ryska, infödda hebréer, arabiska, etiopiska och eritreanska. Inför varje möte bad vi att Gud skulle visa oss vad människorna behövde. När kunskapens ord och profetiska ord kom i predikan och förbön såg vi dem gråta och ta emot helande från Jesus. Detta var första gången som pastor Linda även undervisade och betjänade arabiska kristna kvinnor och unga vuxna i bönecentret HOPE i Nasaret, som leds av Ranya Sayegh. Hon var mycket uppskattad som talare på Arkens Mirakelkonferens 2022, en kontakt som vi kommar att fortsätta utveckla och stödja.

Vittnesbörd
Här följer några vittnesbörd från vårt besök
– Ni får gärna stanna hos oss en vecka! Den här kvällen har sparat oss hundratals timmar av själavård, för den helige Ande har verkat djupt i människors liv. (pastor Tony)
– Det var ett mycket starkt möte i Ashkelon. Den helige Ande var kännbart närvarande. Vi är tacksamma för de profetiska orden vi fick av pastor Linda, vi tar emot dem med öppna hjärtan. Vi upplever att ni är ett med oss, som delar i samma kropp. (pastor Michael)
– Jag har haft problem i över en månad med en käke som hoppat ur led, jag har inte kunnat sova och är väldigt trött. Efter ni bett för mig kunde jag sova ostört hela natten och käken rörde sig inte en enda gång. Jag fick också en konstig näsblödning och efter att jag snutit mig några gånger rensades mina bihålor och trycket jag haft i ena örat försvann helt. All ära till Jesus! (Tammy)

Retreat för pastorer och ledare från Israel på Sjöhamra gård sommaren 2023
Vi ser fram emot att åter kunna ta emot en grupp pastorer och ledare från Israel för en retreat på Sjöhamra gård. I år har vi i första hand bjudit in våra kontaktförsamlingar vars ledare inte hade möjlighet att delta förra sommaren. Retreaten går att genomföra tack vare sponsring från olika organisationer och privatpersoner.
Vill du vara med och välsigna de messianska församlingarna i Israel på detta sätt? Alla gåvor till vårt Israelarbete mottas tacksamt! Du kan använda följande sätt för inbetalning BG 549-7714, eller Swish 1230 337 782, märk din inbetalning ”Israel”.