Mission i KAMBODJA Pnom Penh

En ny framtid för gatubarn

Kambodja har under lång tid haft politisk instabilitet och det har inneburit stora umbäranden för folket. Fattigdomen och nöden är stor och många barn lider i detta land.

Från ett liv på gatan till ett tryggt hem
Arkens mission har arbetat i Kambodja, Pnom Penh sedan 1992 och sponsrar idag ett fyrtiotal barn och ungdomar i åldrarna 7-21 år samt inhemsk personal som arbetar med barnen. Vår samarbetspartner är Global Network och dess ledare Sophal och Deborah Ung. Barnhemmet ligger i nära anslutning till kyrkan, Compassion of Christ Church. Barnen som kommer till barncentret har ett traumatiskt förflutet som gatubarn och prostituerade. Genom understödet får dessa barn kärlek och trygghet, en kristen uppfostran och utbildning.

Pengarna går till matinköp, mediciner, kläder och inköp av böcker och annat undervisningsmaterial. Barncentret har nio anställda varav tre arbetar i köket och sex arbetar med barnen. Vi stödjer driften av barnhemmet såsom vatten, elektricitet och personal. Vid speciella högtider får barnen något extra som de behöver t ex kläder, skor eller klockor. Team från Arken har besökt barnen vid flera tillfällen och varit med och betjänat dem i förbön till helande och befrielse. Flera av dem som idag arbetar i församlingen, på barnhemmet eller tjänar i lovsången har vuxit upp på barnhemmet och det har gett dem en helt ny framtid.

Stöd genom Arkens fadderprogram
Du kan bli fadder till ett eget barn på barnhemmet (vi har flera faddrar/barn) och ge 200 kr/månad. Eller kan du välja att stödja hela gruppen genom gruppsponsring, valfri gåva (dock minst 50 kr/månad).

Aktuella behov
För närvarande är vi i stort behov av många som vill sponsra hela gruppen på barncentret genom gruppsponsring. Vi behöver få in ca 5000 kronor/månad för att kunna fortsätta ge barnen den skolutbildning de behöver.

HÄR kan du se film från vårt arbete i Kambodja

Var med och förändra!

Stöd vårt arbete i Kambodja! Du kan bli fadder till ett barn på barnhemmet eller stödja hela gruppen genom gruppsponsring. Du ger 200 kr/månad.

Vill du inte bli fadder kan du ändå ge en engångsgåva eller regelbundet varje månad ett valfritt belopp. Fyll i belopp i formuläret till vänster samt välj engångsgåva eller återkommande/månatlig gåva.
Om du ger med Nordea VISA-kort behöver du öppna kortet på internetbanken för alla internetköp först, innan du kan ge via detta formulär.

ÖVRIGA SÄTT ATT GE från Sverige:
Swish nummer 1230 337 782
Bankgiro 549 – 7714

Gåvor från Norge: Handelsbanken 9046.12.44180
Gåvor från Finland: Handelsbanken Fi 81 3131 3001 1336 77

Tack för din generositet!

Vi önskar dig Guds välsignelse.

ARKEN MISSION