Sjöhamra gård

en underbart vacker plats där du kan uppleva Guds närvaro i en unik och rofylld kristen miljö.

Sjöhamra gård är ett retreatcenter och en församlingsgård som ägs och drivs av församlingen Arken i enlighet med visionen från Hesekiel 34:16
… ”de svaga stärker vi, de sjuka botar vi, de sårade förbinder vi, de vilsegångna för vi tillbaka, de förlorade söker vi upp..”

Vi önskar att Sjöhamra skall vara en plats där alla kan få ett livsförvandlande möte med Jesus och få uppleva hans kärlek. Vi arrangerar regelbundet retreater, återhämtningsdagar, relationsdagar, bönedagar m m som man kan anmäla sig till (se vidare programmet för hösten 2020). Innehållet i våra egna arrangemang är grundat på Bibelordet och har Jesu försoning i centrum, hans seger på korset, hans kärlek och förlåtelse. I undervisning, bön och lovsång ger vi utrymme för den helige Ande att verka genom sina nådegåvor.
Församlingar, kristna organisationer och företag är välkomna att hyra gården för egna arrangemang t ex församlingsläger, ungdomsläger, bönedagar osv.

Miljön på gården är rök-, alkohol- och drogfri och har inga influenser från österländsk andlighet. Atmosfären på gården är unik, rofylld och lugn. Läget i vackra Roslagen med närhet till skogen, sjön och havet erbjuder många möjligheter till naturupplevelser, uteaktiviteter och vandringar. Vi vill att många skall få uppleva Guds närvaro på vår vackra gård. Tillsammans hjälps vi åt att bevara den som en unik plats där människor kan få uppleva och ta emot Guds kärlek i sina liv till ny kraft, helande och upprättelse.

Kommande evenemang
på Sjöhamra gård hösten 2020

Sjöhamra gård erbjuder planerade evenemang som t ex retreater, hälsodagar, temaveckor för återhämtning,
relationsdagar, bönedagar, barn- och ungdomsläger, bibelveckor m m.
Här kan du få mer information och anmäla dig.

Program för hösten 2020 LÄS MER–>

Hyr Sjöhamra gård för eget arrangemang

Ska du arrangera församlingens ungdomsläger och vill hitta en plats
med stora grönytor?
Letar du efter en vacker plats för att samla dina medarbetare till en kick-off?
Vill ni genomföra en bönedag i lugn och fridfull miljö?
Sjöhamra gård kan vara det perfekta valet.

Vi hyr ut hela eller delar av Sjöhamra gård till kristna församlingar,
organisationer och företag för egna arrangemang.

Information om uthyrning LÄS MER–>

Sjöhamra gård för församlingen Arkens medlemmar

Sjöhamra är också en församlingsgård för Arkens medlemmar.
Vill du hyra ett rum för några dagars semester, hyra lokal för att fira födelsedag eller bröllop?

Kontakta Johnny Åbom på telefon 070-251 02 66

eller Arkens reception för mer information
tel 08 588 840 00             E-post info@arken.org

Kontakt & information

Har du frågor om Sjöhamra gård är du välkommen att kontakta Johnny Åbom tel 070-251 02 66

Du kan också maila till info@arken.org eller ringa Arkens reception på tel 08 588 840 00
 

Hitta hit

Sjöhamra gård ligger i Österåkers kommun ca 9 km norr om Åkersberga. Gården är omgiven av skog, har en egen brygga vid Långsjöns strand där det går utmärkt att bada. Havet ligger ca 2 km från gården och dit kan man antingen promenera eller ta bilen och parkera vid hembygdsgården. Därifrån går en vacker promenadväg längs med stranden. Sjöhamra har stora grönytor för uteaktiviteter.

Vägbeskrivning med bil till Sjöhamra gård: 

Adressen är: Bammarbodavägen 59, Åkersberga

Från Norrtäljevägen E18 trafikplats Rosenkälla, åk väg 276 mot Åkersberga. Åk genom centrum och fortsätt väg 276 mot Norrtälje. Fortsätt 9,3 km fram till Åsättra. Sväng höger in på Bammarbodavägen, åk 1,7 km. När du ser skylten Sjöhamra gård, sväng vänster in på den lilla grusvägen och uppför backen. Parkeringen ligger till höger.

Man kan åka till Sjöhamra gård med SL från Stockholm. Det tar cirka 1 timme och 20 minuter. Från Östra station i Stockholm till Bammarbodavägen 59 i Åkersberga.  Mer information hittar du hos SL reseplaneraren