Stöd Sjöhamra gård

Sjöhamra gård är en anläggning med stora byggnader som kräver regelbunden skötsel och underhåll. Renoveringen har pågått under ett antal år och hittills har arbetet utförts med stora ideella insatser, med stöd från enskilda givare och med sponsring från näringslivet. Renoveringen är ännu inte helt genomförd.

Nu behöver vi din hjälp att bära Sjöhamra in i framtiden, så att vi kan betjäna hela Sverige och Norden med ett genuint kristet retreat- och omsorgsalternativ i en tid som är influerad av österländsk andlighet. Att kunna renovera färdigt vår gård är det långsiktiga målet, och på vägen dit finns många delmål. Vi behöver ditt stöd för att sköta om vår gård på bästa sätt, underhålla byggnaderna invändigt och utvändigt och också ta hand om den stora tomten (röja i skogen, sköta grönytor, bevara stranden och området runt vår brygga m m). Naturligtvis är våra gäster det viktigaste, mer och mer har vi sett behov av att kunna erbjuda sponsrad vistelse på retreater och återhämtningsdagar till t ex långtidssjukskrivna.

Du kan stödja genom att ge ett finansiellt bidrag, genom att ge av din yrkeskunskap och genom att ge din frivilliga arbetstid. Här nedan får du lite kort information. Hör gärna av dig och berätta hur du vill hjälpa och stödja oss, maila till [email protected] eller ring oss på 08 58884000.

PRIORITERADE BEHOV  vad gäller verksamheten:

Kunna erbjuda vistelse på Sjöhamra för trötta och sargade människor som är i stort behov av retreat och återhämtning, men som har mycket begränsade ekonomiska resurser  (t ex långtidssjukskrivna). De kan ansöka om sponsring via mail till Arken eller Hälsolövet.

PRIORITERADE BEHOV vad gäller byggnationen:

Brandskyddsåtgärder (arbete pågår våren 2023)
– bygga klart och brandisolera det bortre trapphuset, samt korridor övervåningen
– installera branddörrar och dörrstängare övervåningen
– bygga en extra utrymningsväg från övervåningen
– installera utrymningsskyltar med belysning på övervåning och i källare
– installera automatiskt brandlarm
Total kostnad: ca 300 000 – 350 000 SEK

Löpande förvaltning, drift och underhåll av byggnaderna.
I samband med detta finns även behov av att anställa lokalvårdare eller vaktmästare.

Bygga klart toalett/dusch i 5 rum på övervåningen.
Dessa utrymmen är byggda, vägg- och golvbeklädnad klar, toaletter, handfat och duschblandare inköpta. Det som behöver göras är rörmokeriarbete: installation av vatten och avlopp. Detta hör ihop med resten av övervåningen som ännu är obyggd.
Total kostnad: ca 50 000 SEK

Utrusta 2 små stugor á 15 kvm.
Stugorna finns och har 2 sovrum vardera. Vi behöver dra in vatten, avlopp, bygga en toalett/dusch och pentry per stuga samt fräscha upp inredningen.
Total kostnad: 150 000 SEK

Slutföra installation av vatten samt ventilation.

Bygga klart övervåningen: 9 rum med dusch och toalett.

GE DIN GÅVA

Du kan ge en valfri engångsåva eller välja att stödja med en gåva varje månad. Använd gärna gåvoformuläret nedan.
Du kan också själv sätta in din gåva på bankgiro 549 – 7748 eller Swisha till 123 056 9046.  Märk din gåva “Sjöhamra”.

GE DIN YRKESKUNSKAP

Kanske du är målare, snickare, golvläggare, rörmokare, kock, lokalvårdare…?

Hör gärna av dig till oss om du vill bidra med din yrkeskunskap genom att ge oss tips, råd, förmedla kontakt eller själv göra en frivillig arbetsinsats.

Ring oss gärna på telefon 08 58884000.

GE DIN ARBETSTID

Har du en längtan efter att få komma och hjälpa till med det praktiska arbetet i vår verksamhet på Sjöhamra? Kanske har du gått Arkens bibelskola och vill få en möjlighet att vara med och betjäna människor i den bibliska helandetjänsten? Det finns många uppgifter under våra retreater och återhämtningsdagar där man kan vara med som volontär och betjäna människor på olika sätt, genom praktiskt arbete och förbönstjänst.
Kontakta oss på telefon 08 58884000.

Sjöhamra Företagspartner

Som företagare har du möjlighet att vara med och utveckla Sjöhamra gård och dess verksamhet genom att bli företagspartner. I ovanstående översikt ser du vad vi erbjuder. Välkommen att kontakta oss på telefon 08- 588 840 00 eller sänd E-post till [email protected] 

Stöd Sjöhamra gård