Vi såg inte skilsmässa som en utväg!

Vittnesbörd från ett äkta par från Minsk som fått äktenskaps-själavård i församlingen Arken:

– År 2016 kom min man och jag till Arken för att få hjälp genom Helandecentrets äktenskapssamtal.  Vi hade då haft problem i vårt äktenskap i 10 år. Av olika anledningar krävde vi en massa av varandra och vi var båda två helt uttröttade. Både våra barn och vi själva led av situationen. Vi hade sökt lösningar på olika sätt, vi hade läst kristna rådgivningsböcker men ingen kunde ge oss hjälp med vårt problem. Vi hade fastnat i en återvändsgränd, vi var trötta och orkade inte fatta några beslut längre. Men vi såg inte skilsmässa som en utväg.

Vi behövde djupt personligt helande
Från första ögonblicket berörde Gud oss med sin kärlek. Genom förebedjarna och den förbön och de samtal vi fick, talade Gud till oss som en Far talar till sina barn. Det hjälpte oss att släppa sårade känslor, försvar och fruktan. Det öppnade vägen till förlåtelse och att vi kunde acceptera varandra. Innan dess hade jag föreställt mig äktenskapsrådgivning som att någon skulle prata förstånd med oss och kolla vad vi hade gjort med alla de råd och den information som vi fått. Men den helige Ande betjänade oss på ett väldigt mjukt och kärleksfullt sätt, ibland utan ord. Vårt personliga helande hjälpte oss att se på vårt äktenskap med nya ögon. Vi fick hoppet tillbaka och återvände hem som nya människor.

Ny utväg
Två år har gått sen dess. Ibland har det uppstått situationer som påmint oss om det som var. Fienden har försökt attackera oss med fruktan. Men vi såg en ny utväg. Vi började förstå varandra och pratade om saker som tidigare sårat våra känslor. Vi tackar Gud och hans tjänare på Arken som är lyhörda för hans röst och som tjänar Gud trofast. Er tjänst ger hopp där det ser hopplöst ut.Tack Arken. Vi älskar er!

Galina och Andrej Buday tjänar idag som medarbetare och ledare i Arkens dotterförsamling i Minsk.

Text: Familjen Buday Foto: Arken