Välkommen till Mirakelkonferensen 2019 – mötesprogrammet hittar du längre ner på den här sidan.

Mirakelkonferensen är sommarens höjdpunkt då vi ser fram emot att få träffa både gamla och nya vänner. Kom du också och ta del av denna vecka med lovsång, undervisning och gemenskap i Guds närvaro.

På mirakelkonferensen vill vi alltid ge utrymme för den helige Ande. Vi vill att människor ska få möta Guds Andes kraft och få betjäning inom de områden där de har behov i sina liv.

Vi ber för människor och ger mycket utrymme för tillbedjan och lovsång. Vi vill se mycket under och tecken, för det heter ju Mirakelkonferensen. Vi vill se Guds kraft i rörelse och vi vill betjäna hela Kristi kropp.

Varmt välkommna!
Gunnar & Linda Bergling

BARNMÖTEN

Parallellt med mötena pågår en barnkonferens. Den har samma fokus på att betjäna till helande, anpassat efter respektive ålder. För de allra yngsta, under 3 år, finns ett barnpassningsrum i anslutning till stora möteslokalen med fönster in till möteslokalen. Där kan man följa med i mötet och låta de små barnen leka samtidigt som mötet pågår.

MAT & FIKA

I Arkens café är en trevlig plats för fika och mat. Där kan du sitta ner och umgås med gamla och nya bekanta. Cafeterian serverar lunch varje dag. Det finns också goda sallader, baquetter, smörgåsar, fikabröd, glass och läsk att köpa.

TOLKNING

Vi har simultantolkning under våra möten till finska. I konferensbyrån finns mottagare att hyra. Hyran är 20 kr/möte. Eller 350 kr för hela veckan. Vi tar 100 kr deposition som betalas tillbaka när du återlämnar mottagaren. Du behöver ha egna hörlurar som du kopplar in i mottagaren!

 

TALARE

Arkens pastorer Linda och Gunnar Bergling
Värdpar för konferensen

Gunnar Bergling 

En mycket omtyckt förstepastor, författare och en kunnig och uppskattad huvudbibellärare på Arkens bibelskola Jesus helar och upprättar. Han undervisar och predikar på ett jordnära sätt – med himmelskt perspektiv – bibelförankrat och klart. Många gånger väver han in exempel där han på ett humoristiskt sätt delar med sig av sin stora erfarenhet. Han medverkar också i TV-program bland annat på Kanal 10 och på TV-Arken, Youtube. Pastor Gunnar är en förebild för många pastorer och ledare i Sverige.

_______________________________________________________________________________________________

Linda Bergling 

Pastor i församlingen Arken, rektor för bibelskolan Jesus helar och upprättar samt grundare av Arkens Helandecenter. Linda är en uppskattad konferenstalare och arbetar internationellt med helandetjänst och barnmission. Hon medverkar också i TV-program. Pastor Linda arbetar för att skola, vård och omsorg ska få kristna alternativ till de numera så utbredda österländska metoderna man använder för att försöka finna frid. Hennes hjärta brinner för att ge ut det som finns på Guds hjärta: helande, befrielse och upprättelse till ande, själ och kropp.

_______________________________________________________________________________________________

Bill Prankard – Kanada

Bill Prankard är en man med en brinnande vision för väckelse. Mötet med den helige Ande förvandlade Bill. I ett av Kathryn Kuhlmnas möten år 1972 fick han ett radikalt möte med den helige Ande och Bills liv blev förändrat för alla framtid. Från att ha varit pastor i en liten pingstförsamling i Kanada blev han en helande-evangelist med en internationell tjänst.

Han har predikat i många olika församlingar över samfundsgränserna, och tusentals människor har fått ta emot Guds mirakel i sina liv genom Bills tjänst.

Bill har grundat församlingar, haft ett omfattande TV- arbete, skrivit flera böcker. Tillsammans med sitt team har han spridit evangeliet till områden där namnet Jesus inte tidigare varit okänd, bl annat i arktiska områden i Alaska och Norra Ryssland.

Bill är en efterfrågad förkunnare och fungerar i stark helandetjänst.

_______________________________________________________________________________________________

Bengt Wedemalm – England

Tyvärr måste vi meddela att Bengt inte kan komma till Mirakelkonferensen på grund av sjukdom.

Bengt Wedemalm är en livlig och omtyckt talare. Hans undervisning präglas av trons ande där han rör sig starkt i det övernaturliga. Bengts predikningar hjälper människor att omsätta Guds kraft i sina egna vardagsliv.

Bengt har varit i tjänst i 30 år. I början av 80-talet reste han till Östblockets länder där han var en av pionjärerna som gick med de goda nyheterna om Jesus till områden som tidigare varit stängda för evangelium.

Gud har sedan använt Bengt på ett mirakulöst sätt i stängda länder som Albanien. Han har varit med och planterad kyrkor i forna kommunistiska länder, och även spridit evangelium i muslimska områden. Bengt älskar att predika där dörrarna är stängda. Hans berättelser om hur han tar sig genom och förbi gränser till dessa länder är enastående att höra!

Bengt bor i London och verkar i kyrkornas nätverk och internationellt. Nu längtar han efter hur Guds kraft ska utgjutas över de troende under Mirakelkonferensen!

_______________________________________________________________________________________________

Stefan Edefors – Sverige 

Stefan är en mycket uppskattat predikant. Hans undervisning väcker en brinnande tro i åhörarna. Stefan är också en förebild på hur man når den moderna människan med evangelium.  Stefan leder och är pastor hos Echurch som är en karismatisk och levande församling. Stefan predikar söndag kväll 14 juli kl 19.00.

_______________________________________________________________________________________________

Tom Roger Edvardsen – Norge

Tom Roger är en helande-evangelist. Han älskar att predika och ber särskilt för fysiskt helande. Tom Roger växte upp i ett kristet hem, men kom i tonåren bort från Gud. Efter att ha levt i mörker mötte Jesus honom radikalt. Mötet ändrade hela hans liv.

Efter ett tag slutade han som fiskare och började som rese-evangelist. Han träffade sin fru och fick två barn. Tom Roger kände att Gud hade en speciell kallelse på hans liv. Efter att ha gått bibelskola i Oslo gensvarade han till sin innersta längtan att få hjälpa människor in i livet med Jesus.

Sedan dess har Tom Roger rest runt i Norge och predikat och bett för sjuka. Överallt blir människor helade och många ledda till frälsning. Tillsammans med sin fru Solveig leder de stiftelsen Mission Health för All Mankind. De driver också fjällhotellet Stølsdokken där de arrangerar möten och helandekonferenser.

_______________________________________________________________________________________________

Martin Reèn – Sverige 

I år har Mirakelkonferensen besök av fantastiska Martin Reèn. Martin är en Paulus av vår tid! Orädd, frimodig och full av Guds nåd.  Martin har gått Arkens bibelskola Jesus Helar och Upprättar. Han har också arbetat som bibellärare på bibelskolan.  Under Mirakelkonferensen kommer Martin att predika på två kvällsmöten på ungdomskonferensen. Han predikar också på Festmötet på söndag den 21 juli kl 15.00.

_______________________________________________________________________________________________

Morgan Carlsson –  Sverige

Morgan är tillsammans med sin fru Maria grundare av Mission of Hope International, förkortat MoHI. Sedan starten1992 har Morgan haft den stora förmånen att predika och undervisa i olika länder och i olika sammanhang.

Under åren har Morgan besökt länder som Sverige, Norge, Finland, Estland, Lettland, Indien, Ghana, Togo, Benin, Ryssland, Polen, Rumänien och USA.

Paret Carlsson har en vision och längtan att få se förvandlade liv. Från början har deras drivkraft varit att på olika sätt få se Guds kärlek och kraft förvandla människors liv. De vill att människor ska tro på Gud och Hans kärlek och leva ett liv fyllt av tro, hopp och trygghet.

MoHI hjälper och stöttar också lokala humanitära arbeten i andra länder genom olika insatser.
Länk till MoHI:s hemsida >> 

_______________________________________________________________________________________________

Petri Kosonen – Sverige

Petri Kosonen har en speciell smörjelse från Gud att leda folket till Guds närvaro genom lovsången. Petri har undervisat i bibelskolan Jesus Helar och Upprättar om lovsången och lett flera lovsångskvällar i Arken.  Det har alltid varit lika uppskattat. Folk har blivit mötta av Guds närvaro.
Redan från unga år har Petri musicerat mycket. Han har turnerat och givit ut flera lovsångsalbum. Efter att ha bott några år i Kanada och haft pastorstjänst där i Thunder Bay Ontario, flyttade Petri med sin familj tillbaka till Sverige. Idag är han pastor tillsammans med sin fru Caroline i den Internationella Pingstförsamlingen i Södertälje.

_______________________________________________________________________________________________

Anette och Eric Anders – USA & Sverige

Eric Anders, tidigare känd som Anders Eriksson, bor sedan många år tillbaka med sin familj i USA. Paret har haft tät kontakt med hemlandet under alla år genom regelbundna sångturnéer. Eric och Anette har båda studerat vid Musikhögskolan i Stockholm, Eric i solosångsklassen och Anette i musiklärarklassen.

Paret har gjort många sångframträdanden i Skandinavien, inte bara i konsertsammanhang, utan också i väckelsekampanjer och andra möten, ofta med flera namnkunniga evangelister. Makarna har tre barn som också är engagerade musikaliskt. Eric och Anette har gjort många skivinspelningar, både på svenska och engelska.

En helt ny CD spelades in 2013 till ära av parets 50-årsjubileum. Paret Anders har en mycket varierad repertoar som sträcker sig från enkla andliga visor, gospel och modern lovsång till mer sakrala och klassiska tonsättningar och hymner. Anettes pianoackompanjemang kompletterar på ett utsökt sätt Erics varma och fylliga barytonröst. En röst som är mycket omtyckt av människor i olika åldersgrupper.

_______________________________________________________________________________________________

Mötesprogram

Lördag    13/7
19.00 Kvällsmöte. Talare: Linda Bergling
19.00 Barnmöte

Söndag   14/7
10.30 Gudstjänst. Talare: Gunnar Bergling
10.30 Barnmöte
15.00 Eftermiddagsmöte. Talare: Thorbjörn H Larsen
19.00 Kvällsmöte. Talare: Stefan Edefors
19.00 Barnmöte


Måndag  15/7

10.00 Flödesbön Ledare: Anita Björk 
14.00 Eftermiddagsmöte: Talare: Thorbjön H Larsen
19.00 Kvällsmöte. Talare: Tom Roger Edvardsen
19.00 Barnmöte

Tisdag     16/7
10.00 Förmiddagsmöte. Talare: Tom Roger Edvardsen
14.00 Eftermiddagsmöte: Talare: Tom Roger Edvardsen  
19.00 Kvällsmöte. Talare: Bill Prankard/ Lovsång: Petri Kosonen
19.00 Barnmöte

Onsdag   17/7
10.00 Förmiddagsmöte. Talare: Bill Prankard    
14.00 Eftermiddagsmöte. Talare: Anita Björk
19.00 Kvällsmöte. Talare: Gunnar Bergling. Anette och Eric Anders medverkar
19.00 Barnmöte

Torsdag 18/7
10.00 Förmiddagsmöte. ” Hur vårdar man om sina relationer”. Talare: Lars och Ann-Marie Lindqvist
14.00 Eftermiddagsmöte. Talare: Linda Bergling. Anette och Eric Anders medverkar
19.00 Kvällsmöte. Talare: Bill Prankard. Anette och Eric Anders medverkar
19.00 Barnmöte

Fredag 19/7
10.00 Flödesbön
14.00 Eftermiddagsmöte. Talare: Gunnar Bergling
19.00  Kvällsmöte. Talare: Morgan Carlsson
19.00 Barnmöte
22.00 Ungdomsmöte. Talare: Martin Reen

Lördag    20/7
10.00 Förmiddagsmöte. Talare: Morgan Carlsson
14.00 Eftermiddagsmöte. Talare: Martin Reen
19.00 Kvällsmöte. Talare: Linda Bergling
19.00 Barnmöte
22.00 Ungdomsmöte. Talare: Martin Reen

Söndag   21/7
9.00 Visionsdelning. Gunnar Bergling presenterar församlinen Arken
10.30 Gudstjänst. Talare: Linda Bergling
10.30 Barnmöte
15.00 Eftermiddagsmöte. Talare: Martin Reen

_______________________________________________________________________________________________

mmm

Barnmöten 
Vi har barnmöten varje kväll 19.00-21.30 (mellan lördag 13/7 och lördag 20/7). Barnmöten på söndagar kl 10.30-13.00.

Avgift för barnmöten är 30 kr per möte eller 250 kr hela veckan. Familjepriset 600 kr gäller när det finns minst tre eller flera syskon i samma familj. I priset ingår fika och massor med roliga barnaktiviteter.

Ungdomsmöten
Ungdomsmöten kommer att hållas i Club Identitys lokaler på källarplanet. Mer information kommer.

Hjälp till som volontär på Mirakelkonferensen – bo gratis!

Tjäna och ta del av Mirakelkonferensen samtidigt!

Att hjälpa till under en vecka som denna brukar vara glädjande, berikande och ge mycket gemenskap. Som volontär får du möjlighet att tjäna Jesus och andra människor genom att ge lite av din tid och kraft till Mirakelkonferensens förfogande. Vi kan hjälpa till med att hitta boende om du hjälper till med flera arbetspass. På så sätt kan du både tjäna och ta del av Mirakelkonferensen för egen del. Anmäl ditt intresse till info@arken.org. Meddela ditt namn och kontaktuppgifter.

Vi behöver volontärer inom följande områden:

– Cafeterian
– Mötesvärdar
– Diskpersonal
– Städning
– Tolkning till engelska och finska

mmm

Du kan bli Arken-partner!

Genom att vara partner väljer du stötta Arken med ett valfritt belopp varje månad. Som Arken-partner får du Arkens partnerbrev och specialerbjudanden. Sänd ditt namn och dina kontaktuppgifter samt med vilken summa du vill stötta Arken per månad till info@arken.org. Meddela också om du ger oss medgivande att spara dina kontaktuppgifter för att kunna administrera ditt Arken-partnerskap.

Hela konferensen är kostnadsfri. Vi kommer att ta upp kollekter under mötena för att täcka omkostnaderna.

Varmt och hjärtligt välkommen!