Mission Cebu/Lapu Lapu FILIPPINERNA

LJUS OCH HOPP I EN MÖRK VÄRLD

I dessa områden är dricksvattnet förorenat, röken från soptipparna leder till andningsproblem och många barn är undernärda. Sett med våra ögon är levnadsförhållandena miserabla. Familjerna lever av det de kan samla och sälja från soptipparna och ofta hjälper även de små barnen till.

Fadderstöd
Sedan början av 1990-talet har Arken gett stöd till barn i flera slumområden i Cebu, på soptipparna, i hamnens slumområde och på kyrkogården. Barnen får mat, tillgång till regelbundna hälsoundersökningar, mediciner, tandvård och allt skolmaterial som de behöver varje år. De får delta i födelsedagsfirande, skapande aktiviteter, sång, bibelundervisning och varje jul ordnas en stor fest med presenter även till familjerna. Du kan bli fadder åt ett barn i slummen redan idag. Ditt stöd räddar dem från hopplöshet och misär och banar väg för en ny framtid! Du kan stödja en hel grupp av barn eller ett individuellt barn genom att ge 200 kr/månad (eller valfri summa). Välkommen att kontakta oss på telefon 08 58884022 eller E-post [email protected].

Aktuella behov i arbetet med barnen:
– julgåvor 2022 för att kunna göra en korg med julgåvor till varje barn i samband med julfesten
– stöd till lärare Kim som har ansvar för barnen i Lapu Lapu, inredning bl a hyllor till ett bibliotek och material för kreativa aktiviteter med barnen
– bidrag för att kunna ge barnen hälsosamma mellanmål varje dag, skoluniformer och omkostnader för driften av förskole-/stödverksamheten för barnen

HÄLSOVÅRD:

Hälsoklinik på soptippen  Inayawan
År 2008 byggde Arken en hälsoklinik på soptippen Inayawan med en tillhörande förskola. Kliniken ger gratis hälsovård och akutvård till familjer och barn i området och barnen kan få stöd och extraundervisning efter skoltid. Kliniken i Inayawan har stått som förebild när ännu en klinik byggdes upp.

Hälsoklinik på soptippen Lapu Lapu
”Magdalena Graaf Health Clinic” började byggas 2012 och invigdes 2015 denna gång med stöd från både privatpersoner och företag bland annat genom Magdalena Graafs kontaktnät i Sverige.

HÄLSOKLINIKEN PÅ SOPTIPPEN LAPU LAPU

Sjukvård i kombination med omsorg, kärlek och förbön ger barnen nytt liv.
Magdalena Graaf Health Clinic invigdes 2015 och ger idag gratis akutvård, hälsovård och mediciner till ca 200 familjer och barn i området. I samarbete med bl a ”Operation smile” har vi hjälpt barn med gomspalt att få operationer och eftervård. Här anordnas seminarier i grundläggande hälsovård och hygien och barnen har temadagar då de lär sig om vitaminernas nytta för kroppen. Kliniken är en oerhört stor hjälp för de allra mest utsatta och fattiga familjerna. Två gånger per år erbjuds barnen mediciner mot inälvsmask för att stärka deras kroppar och förebygga infektioner. De deltar också i ett “vitamin C hälsoprogram”. Många föräldrar vittnar om hur kliniken gett snabb hjälp vid lunginflammationer, sårinfektioner och olyckor, och viktig rådgivning om hur de kan sköta barnen på bästa sätt i hemmet. Vi behöver ditt ekonomiska stöd för att kunna anställa kompetenta medarbetare så att kliniken kan fortsätta växa och utvecklas!

Aktuella behov:  8000 kronor/månad eller en engångsgåva på ca 50 000 kronor.

Du kan läsa mer om kliniken på www.lyftettbarn.se 

HÄR kan du se film från vårt arbete på Filippinerna.

FLERA PROJEKT PÅ FILIPPINERNA

Vi bygger 10 hus i slummen under hösten 2022 – 2023 >> LÄS MER

Rehabiliteringscenter för f d prostituerade unga kvinnor i Olongapo och Angeles  >>  LÄS MER

Barnhem i Cebu, >> LÄS MER
Helande och upprättelse genom seminarier och konferenser >> LÄS MER

Var med och förändra!

Stöd vårt arbete i slummen på Filippinerna! För att driva kliniken i Lapu Lapu behöver vi ca 8000 kr/månad. Du kan ge en engångsgåva eller regelbundet varje månad. Fyll i belopp, vart du vill att din gåva ska gå, samt välj engångsgåva eller återkommande/månatlig gåva.
Om du ger med Nordea VISA-kort behöver du öppna kortet på internetbanken för alla internetköp först, innan du kan ge via detta formulär.

ÖVRIGA SÄTT ATT GE från Sverige:
Swish nummer 1230 337 782
Bankgiro 549 – 7714

Gåvor från Norge: Handelsbanken 9046.12.44180
Gåvor från Finland: Handelsbanken Fi 81 3131 3001 1336 77

Tack för din generositet!

Vi önskar dig Guds välsignelse.

ARKEN MISSION