Utvecklingsprojekt och fadderprogram

Jesus bryr sig om de minsta

Har du också blundat för nöden när du sett bilder på undernärda barn? Säkert är vi många som överväldigats av nöden. Men Linda Bergling lät bilden i kvällstidningen tala samtidigt som Jesus visade henne hur han identifierade sig med de minsta, de sårade, ensamma och slagna. Då fick hon en kärlekens drivkraft att hjälpa barnen till en bättre framtid. Kreativa idéer föddes och så startade Månadens Missionskassett, som blev starten för många barnhemsbyggen i olika länder. Linda Berglings kallelse att ge barnen framtidshopp blev grunden i församlingen Arkens missionsarbete.

Att ge bort 100 hus

Visionen med missionskassetten var att “bygga 100 hus för Jesus” och ge dem till de nödlidande barnen. Arbetet har genom Arkens internationella kontakter vuxit och utvecklats och omfattar nu drygt tjugo projekt i tolv länder. Vi bygger utvecklingscenter, familjehem, kliniker, driver självförsörjningsprojekt och ger stöd till barns utbildning och hälsovård. Vi har inte riktigt hunnit bygga hundra hus ännu, men tillsammans med dig kan vi nå vårt mål. Med de 10 nya hus vi planerar att bygga i Filippinernas slum under 2022/2023 är vi nästan uppe i 80 hus). Sedan början av 1990-talet har Arken haft fadderprogram för flickor och pojkar från svåra livssituationer, gatubarn, HIV-smittade barn och barn med funktionshinder. Idag ger vi stöd till flera hundra barn varje månad. I alla insatser vi gör bland barn och vuxna, har också den bibliska helandetjänsten en central roll. HÄR kan du se en karta över Arkens missionsprojekt samt byggda hus. 

Relationer är viktiga

Vi ger stöd till lokala partners och organisationer i många länder. Vårt samarbete bygger på ömsesidigt förtroende och långa relationer, de flesta har vi samarbetat med i 25-30 år. Det ger projekten hållbarhet och stabilitet. Vi besöker våra projekt regelbundet för att utvärdera och planera fortsatt utveckling med våra partners, möta våra fadderbarn och deras anhöriga. Den ömsesidiga andliga gemenskapen är också viktig för oss. Vi vill att hela församlingen Arken ska få lära känna våra internationella samarbetspartners, inspireras av deras tro och undervisning och därför inbjuds de regelbundet till Arken för att tala i våra konferenser.

Insamlingsorganisation med 90-konto

År 2010 startade vi insamlingsorganisationen “Lyft ett barn ut ur mörkret” som har 90-konto och står under granskning av Svensk insamlingskontroll. Genom denna organisation samlar vi in pengar till några av Arkens större missionsprojekt t ex genom gåvor från privatpersoner och företag i samband med vår årliga Faddergala. Lyft ett barn har en egen hemsida www.lyftettbarn.se och här kan du läsa mer om projekten i Filippinerna, Indien (Kolkata) och Nepal.

Du kan bli fadder idag och ge barnen hopp och framtidstro!

Du stödja ett eget fadderbarn eller en hel grupp av barn. Du kan även välja att bli Skolfadder eller Matfadder. Läs mera HÄR.
Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill veta mer!

Telefon 08 588 840 20, E-post [email protected]  

INDIEN Ambala, Coimbatore m fl

RWANDA Gitarama

UGANDA, Kampala

FILIPPINERNA Olongapo & Angeles

RYSSLAND St Petersburg

GUATEMALA Guatemala city

KAMBODJA Pnom Penh

UGANDA Kitetika, Rackoko m fl

GUATEMALA Peten djungeln

Linda Bergling är direktor för Arkens internationella arbete. Hon har fått se många barns liv förvandlas från misär och mörker till hopp och glädje.

– När jag var 5 år gammal dog min pappa i hjärtinfarkt och min mamma fick ensam ta hand om oss 3 barn. Det var svårt med ekonomin och det fanns ingen som kunde hjälpa oss. Hon började arbeta men lönen räckte inte till för oss att studera. Min yngre syster och jag fick möjlighet att komma till centret i Kolkata och det har gett oss allt vi behövde för att klara att studera. Jag fick gå i en bra engelsk mellanstadieskola och senare studera på högskola. Genom Guds nåd har jag lyckats genomföra min 2-åriga kurs och nu går jag tredje året på sjuksköterskeutbildning i Bangalore. Det var min dröm att få studera medicin och Gud har hjälpt mig att fullfölja min dröm. Jag kommer ihåg er i mina böner och jag tackar Gud att jag fick den här chansen.

Några röster från barnen:

– Det sägs att hunden är människans bästa vän, men för mig är Brownie, min häst, en trogen vän. Jag heter Jonathan. Vi bor långt bort från skolan, bakom kullarna. Jag stiger upp klockan halv fem på morgonen och börjar min resa på hästryggen tillsammans med mina systrar. Vi rider genom den täta djungeln. Efter några timmar kommer Brownie fram till vägen där jag binder honom och så hoppar vi på skolbussen. Vår klass i djungelskolan börjar klockan 7. Både Brownie och jag gillar ridturerna. Även om det regnar häftigt eller solen steker ibland så verkar Brownie förstå hur viktig hans uppgift är – att bära oss till den plats där vi kan få en bra utbildning. Att vi har lärt oss läsa och skriva har gjort en enorm skillnad för min familj, eftersom jag nu kan hjälpa mina föräldrar som är analfabeter. För några år sen började mina yngre systrar i skolan. Vi fick en annan häst till dem efter ett tag. Att ta sig till skolan är värt alla uppoffringar eftersom jag får lära mig en hel massa som förbereder mig för att bli vuxen och klara mig i livet. Jag vill studera till revisor.

– Jag är näst äldst i en familj med fem barn. Min mamma dog när jag var 10 år gammal och två år senare dog också min pappa. Jag blev förtvivlad och såg ingen framtid. Alla mina syskon har hoppat av skolan men själv fick jag möjlighet att i år börja studera hotellverksamhet på yrkesskolan i Gitarama. Jag vill uppmuntra andra unga kvinnor i Rwanda att utbilda sig.

– Jag kommer från en fattig familj och har 8 syskon. När jag inte klarade min examen i grundskolan insåg jag att det inte fanns några möjligheter för mig att studera vidare. Men förra året fick jag möjlighet att komma till yrkesskolan och utbilda mig till fordonsmekaniker. Den kärleksfulla atmosfären och den höga kvaliteten på undervisningen gjorde mig motiverad och jag slutförde min utbildning. Nu vill jag starta mitt eget företag och anställa andra utsatta ungdomar för att hjälpa dem att få en ny start i livet.

Var med och förändra!

Du kan stödja vårt arbete med en engångsgåva eller regelbundet varje månad. Fyll i belopp, vart du vill din gåva ska gå, samt välj engångsgåva eller återkommande/månatlig gåva.
Om du ger med Nordea VISA-kort behöver du öppna kortet på internetbanken för alla internetköp först, innan du kan ge via formuläret till vänster.

ÖVRIGA SÄTT ATT GE från Sverige:
Swish-nummer: 1230 337 782
Bankgiro: 549-7714

Gåvor från Norge: Handelsbanken 9046.12.44180
Gåvor från Finland: Handelsbanken Fi 81 3131 3001 1336 77

Tack för din generositet!

Vi önskar dig Guds välsignelse

Arkens mission